شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

رونق تولید

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

بسم الله الرحمن الرحیم






Related image





اهمیت اقتصاد و تولید ملی از منظر اسلام


رونق تولید، راه‌حل مشکل معیشت مردم است


امام خامنه‌ای در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال ۱۳۹۸، با نامگذاری امسال به عنوان سال «رونق تولید» تأکید کردند که راه‌حل مشکل معیشت مردم رونق تولید است.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّر اللّیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الی احسن الحال.

خدا را شکرگزارم که مقدّر فرمود امسال هم عید نوروز را که با میلاد مسعود امیرمؤمنان و مولای متّقیان هم‌زمان شده است، به ملّت عزیز ایران تبریک عرض کنم؛ عیدتان مبارک هم‌میهنان عزیز! امیدوارم همه شما با سعادت، با سلامت جسمی، با دل شاد و با توفیقات روزافزون مادّی و معنوی ان‌شاءالله این سال جدید را بگذرانید. تبریک ویژه عرض می‌کنم به خانواده معظّم شهیدان و به جانبازان عزیز و خانواده‌های آن‌ها، و درود فراوان می‌فرستم به روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح مطهّر شهیدان.

سال پُرماجرایی را گذراندیم. در این سالی که گذشت، ملّت ایران به معنی واقعی خوش درخشید. دشمنان نقشه‌ها کشیده بودند، نقشه‌ها داشتند برای ملّت ایران. صلابت ملّت و بصیرت ملّت و همّت جوانان، نقشه‌های دشمنان را خنثی کرد. در مقابلِ تحریم‌های شدید و به قول خودشان بی‌سابقهٔ آمریکا و اروپا، ملّت ایران، هم در عرصهٔ سیاسی، هم در عرصهٔ اقتصادی یک واکنش محکم و مقتدرانه‌ای از خود نشان داد.

در عرصهٔ سیاسی، مظهر این واکنش راه‌پیمایی عظیم بیست‌ودوّم بهمن و موضع‌گیری‌های مردم در طول ماه‌های این سال بود. مظهر موضع‌گیریِ تقابل اقتصادی، [عبارت است از] افزایش ابتکارات علمی و فنّی، افزایش چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان، افزایش تولیدات زیربنایی و اساسی داخلی که ازجمله همین چند روز قبل از این، افتتاح فازهای متعدّد گاز جنوب کشور و قبل از آن، افتتاح پالایشگاه بزرگ بندرعبّاس و از این قبیل کارهایی که انجام گرفته، بود؛ بنابراین ملّت در مقابل دشمنیِ دشمنان و خباثت دشمنان توانست قدرت خود، هیبت خود، و عظمت خود را نشان بدهد و آبروی ملّت ما و آبروی انقلاب ما و آبروی نظام جمهوری اسلامی ما بحمدالله افزایش پیدا کرد.

مشکل اساسی کشور، همچنان مشکل اقتصادی است؛ بخصوص در این ماه‌های اخیر، مشکلات معیشتی مردم زیاد شد. بخشی از این‌ها مربوط است به مدیریت‌های نارسا در زمینهٔ مسائل اقتصادی که این‌ها حتماً بایستی جبران بشود. برنامه‌هایی وجود دارد، تدابیری اندیشیده شده که ان‌شاءالله این تدابیر در طول سال جاری، سالی که امروز از این لحظه شروع می‌شود -سال ۹۸- بایستی به ثمر بنشیند و مردم آثار آن را احساس بکنند. آنچه من عرض می‌کنم، این است که مسئله فوری کشور و مسئله جدّی کشور و اولویّت کشور فعلاً مسئله «اقتصاد» است. در مسئلهٔ اقتصاد مسائلی که داریم زیاد است: بحث کاهش ارزش پول ملّی یک مسئلهٔ مهم است، بحث قدرت خرید مردم همین جور، بحث مشکل کارخانه‌جات و کم‌کاری و احیاناً تعطیل بعضی از کارخانه‌جات از این قبیل است. این‌ها مشکلات است. آنچه من مطالعه کردم و از نظر کارشناس‌ها استفاده کردم، کلید این همه، عبارت است از «توسعهٔ تولید ملّی».

سال ۹۷ را ما سال «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردیم. نمی‌توانم بگویم که این شعار به طور کامل عملی شد، امّا می‌توانم بگویم این شعار به‌صورت وسیعی مورد توجّه قرار گرفت و در بسیاری از موارد، این شعار از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفت و عمل شد و همین قطعاً تأثیر خواهد داشت. امسال مسئلهٔ «تولید» مطرح است. می‌خواهم مسئلهٔ تولید را به‌عنوان محور فعّالیّت قرار بدهم. مقصود خود از تولید را ان‌شاءالله در سخنرانی روز اوّل سال توضیح خواهم داد که منظور از تولید چیست. تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم می‌تواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم می‌تواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند، هم می‌تواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی می‌تواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند. لذاست که مسئلهٔ تولید به نظر من مسئلهٔ محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: «رونق تولید». باید همه تلاش کنند تولید در کشور رونق پیدا کند. از اوّل سال تا آخر سال ان‌شاءالله این معنا به‌صورت چشمگیری در کشور محسوس باشد. اگر این [طور] شد، امیدواریم که ان‌شاءالله حلّ مشکل اقتصادی راه بیفتد.

سلام و صلوات و درود قلبی خودم را به پیشگاه ولیّ‌عصر (ارواحنا فداه) عرض می‌کنم و دعای آن بزرگوار را برای شما ملّت عزیز مسئلت می‌کنم و سعادت ملّت ایران و همهٔ ملّت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، از خدای متعال مسئلت می‌کنم.

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته



سخنان #رهبر_معظم_انقلاب در سال رونق تولید





اهمیت اقتصاد و تولید ملی از منظر اسلام

اهمیت تولید ملی را می توان از آیات متعددی از قرآن کریم استفاده کرد:
۱٫ جامعه اسلامی زیر سلطه بیگانگان قرار نگیرد:
«وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرینَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ سَبیلاً: و خداوند هرگز بر [زیانِ ] مؤمنان، برای کافران راه [تسلّطی ] قرار نداده است.» (نسا:
۱۴۱)
۲٫ بسیج تمام نیروها در برابر دشمنان
«وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ. و هر چه در توان دارید از نیرو بسیج کنید.» (أنفال:
۶۰)
۳٫ چشم داشتن به امکانات دیگران از عوامل انحطاط
«وَ لا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلی ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا لِنَفْتِنَهُمْ فیهِ وَ رِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَ أَبْقی. و زنهار به سوی آنچه اصنافی از ایشان را از آن برخوردار کردیم [و فقط] زیور زندگی دنیاست تا ایشان را در آن بیازماییم، دیدگان خود مدوز، و [بدان که ] روزیِ پروردگار تو بهتر و پایدارتر است.» (طه:
۱۳۱)


Related image



ضرورت حمایت از تولید ملی
یکی از اساسی ترین روش های مقابله با نفوذ و استعمار دشمنان و تحریم های اقتصادی است که موجب تقویت و شکوفایی اقتصاد ملی نیز می گردد. علما و مفاخر ایران به ویژه در دوران معاصر، با پی بردن به فعالیت های استعماری دشمنان اسلام در زمینه اقتصادی، اقدامات ارزشمندی را نسبت به تقویت اقتصاد داخلی و حمایت از تولید ملی و تحریم کالاهای خارجی انجام دادند و راه را بر روی نفوذ بیگانگان بستند که نمونه های فراوانی از این موارد در تاریخ ذکر شده است. ضرورت حمایت ملت ایران از چرخه های تولیدی و کالای ایرانی راه حل اساسی برحرکت و جهش اقتصاد کشور است. موضوعی که با رویکرد خرید کالای ایرانی می توان حمایت از کار و سرمایه ایرانی را تحقق بخشید و با رفتاری مثبت نسبت به ارتقاء کیفیت و بهره تولیدات داخلی نیز گامی اساسی را اعمال نمود.



Related image


نماهنگ «حمایت از کالای ایرانی» با صدای کسری کاویانی


رازشکوفایی

اگر تولید رونق گرفت، آن وقت در بخشهای مختلفی تحوّل ایجاد خواهد شد؛ هم تأثیر میگذارد در اشتغال، هم تأثیر میگذارد در کم کردن تورّم، هم حتّی تأثیر میگذارد در وضع توازن بودجه، هم تأثیر میگذارد در بالا رفتن ارزش پول ملّی. ببینید، اینها همه مشکلات مهمّ اقتصادی ما است. صاحب‌نظران و کسانی که مطّلع از مسائل اقتصادی هستند، تصدیق میکنند، تأیید میکنند. [آنها] معتقدند که ظرفیّتهای کشور برای شکوفایی اقتصاد، ظرفیّتهای بسیار آماده و مستعد و کاملی است.» ۱۳۹۸/۰۱/۰۱

Image result for ‫عکس رونق تولید‬‎





تنها راه رونق تولید، حرکت به سمت تولید ملی و خرید کالای ایرانی است.

عکس نوشته زیبا برای نامگذاری سال 98


کلیپ، کالای ایرانی بخرید



نقش و وظیفه مردم در اقتصاد کشور چیست؟

نقش و وظیفه مردم در اقتصاد کشور چیست؟

وظیفه مردم هم بسیار سنگین است؛ برای اینکه فرزندان این کشور مشغول کار شوند و چرخ کارخانه‌ها بچرخد و مشکلات معیشتی مردم حل شود و بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد که عمدتاً مربوط به بیکاری است، از کشور رخت بربندد، می‌بایست همه مردم مصرف کالاهای ایرانی را در اولویت اول خود قرار دهند و لازمه دستیابی به این هدف که اگر تحقق یابد می‌توان ادعا کرد شعار سال در عمل تحقق یافته، این است که اولاً صدا و سیما و همه رسانه‌ها و امامان جمعه و جماعات و اساتید دانشگاه‌ها و فرهنگیان و دستگاه‌های تبلیغی نسبت به فرهنگ‌سازی در این امر و اثرات و برکات مترتب بر آن تلاش کنند.

دوم اینکه کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، کالاهای با کیفیت و قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی و در عین حال ارزان تولید کنند و سلایق مختلف مردم را در حوزه‌های کیفی، شکلی، بسته بندی، خدمات پس از فروش و گارانتی‌های معتبر در نظر بگیرند و در حقیقت بتوانند مردم را متقاعد نمایند که کالای ایرانی کمتر از کالای خارجی نبوده و حتی مزایایی هم نسبت به آنها دارد.





انیمیشن چگونه از تولید ملی و کالا ی ایرانی حمایت کنیم؟

از"حمایت از کالای ایرانی" تا "رونق تولید"

از"حمایت از کالای ایرانی" تا "رونق تولید"

رونق تولید داخلی هرچند در ابتدا نگاهی به حل مشکلات داخلی دارد، اما در بلندمدت و با رشد و شکوفایی که به دست خواهد آورد، یقینا نگاهی به خارج از مرزهای ایران نیز می‌تواند داشته باشد.

در واقع لازمه رونق تولید، این است که اکثریت مردم و سازمان‌ها و نهادهای دولتی از کالای ایرانی حمایت لازم را داشته باشند. در این صورت است که چرخه تولید داخلی بدون نگاه به بیرون و با سرعت بیشتری نسبت به گذشته خواهد چرخید و در نهایت شاهد فراوانی و رونق محصولات و کالاهای مختلف خواهیم بود.

رونق تولید البته ابعاد بسیار وسیعی دارد و تنها مربوط به یک حوزه و عرصهٔ خاص نیست و موارد بسیاری از جمله تولیدات صنعتی (صنایع کوچک، صنایع متوسط، صنایع بزرگ)، تولیدات کشاورزی، تولیدات دامداری و حتی صنایع دستی و خانگی را نیز شامل می‌شود که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

اما مهم ترین نکته ای که در مورد رونق تولید وجود دارد، این است که این مهم در خلاء شکل نمی‌گیرد و برای تحقق آن باید اقدامات عملی لازم و جدی از سوی دستگاه‌های قانونگذار، اجرایی و نظارتی صورت بگیرد. در این میان باید از کسانی که در زمینه تولیدات داخلی فعالیت می‌کنند، حمایت‌های لازم به عمل آورده شود.

هم اکنون برخی از کارخانه‌ها تعطیل شده اند، برخی نیز نیمه تعطیل هستند، برخی از سرمایه گذاران نیز به دنبال انگیزه لازم برای سرمایه گذاری در داخل کشور هستند که باید حمایت‌های لازم از آنها برای به راه انداختن چرخه تولید انجام شود.

یکی از مهمترین شروطی که برای تحقق رونق تولید وجود دارد و مقام معظم رهبری نیز تاکید فراوان بر روی آن دارند "کنترل واردات بی‌رویّه است". در سال‌های اخیر بسیاری از کالاها و محصولات صنعتی، کشاورزی، دامی در داخل کشور تولید می‌شوند که مهمترین آفت برای این تولیدات، واردات کالاهای خارجی است که مشابه آن ها در داخل وجود دارد.

مسئولان باید زمینه اجرای اقتصادی مقاومتی را ایجاد کنند

واردات بی رویه و غیرمنطقی در واقع به جای حمایت از کالای ایرانی، حمایت از کالای خارجی را در دستور کار قرار می‌دهد و با تضعیف موقعیت کالای داخلی، بدون تردید موجب شکست در زمینه رونق تولید خواهد شد.

نقش مردم نیز در کنار نهادهای و سازمان‌های دولتی بسیار پر رنگ است و ضروری است که با حمایت از تولیدات داخلی و ترجیج محصولات داخلی تولید شده به نمونه مشابه خارجی، موجب احیای رونق تولید داخلی شوند.

هم اکنون و در چند سال اخیر در زمینه اقتصادی، ایران با معضلات و مشکلاتی از جمله بیکاری، تورم، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم، تعطیلی کارخانه‌ها و موارد دیگر روبه رو بوده است. اگر رونق تولید به ثمر برسد، در نهایت موجب خواهد شد که بسیاری از مسائل اقتصادی حل شود.

رونق تولید داخلی هرچند در ابتدا نگاهی به حل مشکلات داخلی دارد، اما در بلندمدت و با رشد و شکوفایی که به دست خواهد آورد، یقینا نگاهی به خارج از مرزهای ایران نیز می‌تواند داشته باشد. در این صورت با تولید کالاهای با کیفیت داخلی است که می توان در رابطه بین واردات و صادرات، از لحاظ صادارت به برتری دست یافت و به دنبال تسخیر بازارهای جهانی نیز بود.

بدون شک هم اکنون در زمینه اقتصادی و تحت عنوان "مقاومت اقتصادی" از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برنامهٔ جامعی تدوین شده است، اما داشتن برنامه جامع به خودی خود کافی نیست و در مرحله بعد باید این برنامه از سوی مسئولین قانونگذار، اجرایی و نظارتی مورد توجه قرار گیرد و زمینه‌های اجرای آن فراهم شود و به شعارنویسی و اجرای چند مراسم اکتفا نگردد تا در نهایت شاهد ریشه کن شدن مشکلات اقتصادی باشیم.



ویژه حمایت از کالای ایرانی:قول بدهیم!



نقش رسانه ها در رونق تولید


نقش رسانه ها در رونق تولید

رونق تولید کالاهای داخلی بدون فعالیت مثمر رسانه ای ممکن نیست. این رسانه ها هستند که می توانند با استفاده از کارکردهای اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی خود برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد ملی به حرکت درآیند.

سال ۹۸ سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال «رونق تولید» نامگذاری و نقشه راه و چشم انداز یک ساله کشور ترسیم شد. با توجه به شعار سال های اخیر، متوجه می شویم که فرایند نام گذاری از نظم مهندسی دقیقی برخوردار است. سال رونق تولید، پیش نیازش حمایت از کالای ایرانی و خرید کالای داخلی همچنان در اولویت است و رسانه ملی باید برنامه ها، تبلیغات و فرهنگ سازی اش در امتداد همان مسیر حمایت از کالای ایرانی باشد.

رونق تولید کالاهای داخلی بدون فعالیت مثمر رسانه ای ممکن نیست. این رسانه ها هستند که می توانند با استفاده از کارکردهای اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی خود برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد ملی به حرکت درآیند. رسانه ها باید به کمک تولیدکننده و مصرف کنننده داخلی بیایند و برحسب وظیفه ذاتی خود به عنوان یک میانجی و حلقة واسطی عمل کنند که کالای وطنی را به مصرف کننده داخلی و حتی خارجی برسانند.
مراحل اقناع مخاطب و پذیرش مصرف کالای داخلی که به رونق تولید منجر می شود، کار ساده ای نیست. برای رونق تولید رسانه های ما باید گام های متعددی بردارند. تغییر نگرش و باور مردم به کالاهای داخلی فرایندی است که به صورت اتفاقی و ناگهانی شکل نمی گیرد. آگاهی از تولید و ویژگی ها و قابلیت کالای ایرانی برای مصرف کنندگان ایرانی گام ابتدایی است. در خیلی از مواقع مردم از وجود برخی کالاهایی ایرانی و قابل رقابت بودن آنها با کالاهای خارجی اطلاعات کافی ندارند، کارکرد اطلاع رسانی رسانه ها برای معرفی انواع و اقسام کالاهای ایرانی باید به صورت حداکثری مورد استفاده قرار گیرد. ظرفیت اطلاع رسانی رسانه ها برای انواع تولیدات ساخت ایران با وجود تعداد زیاد رسانه های صوتی، مکتوب و مجازی در داخل کشور ظرفیت کمی نیست.

در گام دوم رسانه ها باید بتوانند برای اقناع مخاطب ایرانی، انگیزه و علاقه به کالای وطنی را در او ایجاد کنند. این مرحله از کار رسانه ای ظرافت و هنرمندی های خاصی می طلبد. تولید پیام رسانه ای و استفاده از ظرفیت آموزشی و سرگرمی رسانه ای برای ارسال پیام مستقیم و غیرمستقیم به مخاطب هدف کار پیچیده اما تاثیرگذاری است که این مهم نیاز به مشارکت قوی و هماهنگ رسانه ها را دارد. بیان چرایی و چگونگی تولید یک کالای ایرانی در این مرحله صورت می گیرد که می تواند قابلیت ها و مزیت های کالاهای داخلی را نسبت به کالای خارجی نشان دهد و اهمیت کار و کارگر ایرانی را بازنمایی کند.

رسانه باید از تولیدکننده کالا افزایش قابلیت ها را مطالبه کند و از طرف دیگر قدرت افکار عمومی را در مصرف یک صدای کالای ایرانی برای رونق تولید طلب کند. مرحله سوم اقناع مخاطب با جریان سازی رسانه ای همراه است. کمپین های متعدد رسانه ای برای مصرف کالای ایرانی باید شکل بگیرد. رسانه ها باید گروه های مرجع جامعه را برای جریان سازی در خصوص مصرف کالای ایرانی به صحنه بیاورد و موج رسانه ای رونق تولید را در جامعه ایجاد کند.



عکس پروفایل سال 98 رونق تولید





آری به کالای ایرانی , آری به ایران ساخت


1